Στην Πύλη της Βοιωτίας μπορείτε να βρείτε όλους τους επαγγελματίες του Νομού, αλλά και να περιηγηθείτε στις ομορφιές του τόπου μας, ακολουθώντας τα βήματα των παραδόσεων, διασχίζοντας τους αιώνες
από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Γίνετε μέλη για να καταχωρηθείτε ΔΩΡΕΑΝ στον οδηγό μας, να αρθρογραφήσετε, να προβληθείτε.
Με τη δική σας ενεργό συμμετοχή η Πύλη της Βοιωτίας φιλοδοξεί να γίνει η φωνή όλων των Βοιωτών στον Παγκόσμιο Ιστό.Ζωγράφος-Αγιογράφος.
Γεννήθηκε στην Αγία Τριάδα Λειβαδιάς . Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στο Λύκειο Λειβαδιάς και στο διάστημα αυτό είχε διακριθεί για το ζωγραφικό της ταλέντο, κάνοντας το έτος 1992 ατομική έκθεση με την συνεργασία του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι 9 Μούσες» στο πνευματικό κέντρο Αγ. Τριάδας Λειβαδιάς, σε ηλικία 12 ετών.
Σκαρφαλωμένη στις πλαγιές του Ελικώνα και σε υψόμετρο 400 μ. βρίσκεται η Αγία Τριάδα, ένα γραφικό
αρβανιτοχώρι. Μέχρι το 1955, ονομαζόταν Στεβενίκο και τα χρόνια της Τουρκοκρατίας Στεφάνι, λόγω του
αμφιθεατρικού και ημικυκλικού σχήματος. Εδώ στο Στεφάνι, μετά την μάχη της Πέτρας κλήθηκαν τα παληκάρια από
τον Δημήτριο Υψηλάντη και "εστέφη η νίκη"... έτσι το χωριό ονομαστηκε "Στεβενίκο". Το 1955, μετονομάσθη σε
Αγία Τριάδα από την ομώνυμη κεντρική εκκλησία του χωριού.
Ο Σπύρος Κοντός είναι ένας νέος ταλαντούχος καλλιτέχνης στο χώρο της φωτογραφίας. Παρουσιάζοντας ο ίδιος τον εαυτό του θα μας πει:
"Αποφοίτησα το 2010 από το Γενικό Λύκειο. Έφυγα για την Αγγλία την ίδια χρονιά προκειμένου να σπουδάσω ναυπηγικά. Κάποια στιγμή, όμως, κάπου στο δεύτερο έτος συνειδητοποίησα πως αυτό που πήγαινα να κάνω δεν με ευχαριστούσε, δεν με εξέφραζε. Η σχέση μου με την φωτογραφία, προέκυψε τυχαία, καθώς δεν μετράει πολλά χρόνια. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτήν για να γεμίσω τις άδειες ώρες μου. Τελικά κατέληξα να περνάω όλο τον χρόνο μου φωτογραφίζοντας."
Ο Σπύρος Κοντός ζει και αποθανατίζει (δημιουργεί θα πούμε εμείς), στο Μουρίκι κοντά στη Θήβα
Το Δήλεσι είναι κωμόπολη του νομού Βοιωτίας παραλιακά του νοτίου ευβοϊκού κόλπου. Ανήκει στο τοπικό διαμέρισμα Οινοφύτων του Δήμου Οινοφύτων. Κατά την απογραφή του 2001 είχε 3.126 κατοίκους. Το όνομά του προέρχεται από τον Απόλλωνα τον Δήλιο, που λατρευόταν στην περιοχή. Στο λιμάνι της πόλης υπάρχουν ερείπια αρχαίου μώλου. Ακόμη, αναφέρεται και σε γεγονότα της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, όπως στη Σφαγή του Δήλεσι με πρωταγωνιστές Έλληνες λήσταρχους και αγγλική οικογένεια λόρδων.
Επιτρέπεται η Αναδημοσίευση με Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές ..
Φιλοξενία απο Τopwebhost.gr